S riešením nového bývania alebo refinancovaním hypotéky pomáhame našim klientom už roky. Vždy nás teší, keď vás môžeme sprevádzať celým procesom vybavenia hypotéky a byť vaším partnerom na ceste za novým bývaním. Pripravili sme vám jednoduchý návod, ako si vybaviť úver na bývanie v Poštovej banke, ľahko a bez obáv.

 

Skôr než začnete

Máme historicky najnižšie sadzby! S nami môžete teraz bývať s úrokom už od 0,5 % ročne. Naša hypotéka je tá správna voľba, pretože šetríte tam, kde to má zmysel.

Celý proces prebieha len v 3 krokoch:

 

Žiadosť

 

V prvom kroku s vami vyplníme žiadosť o hypotekárny úver. Prosíme vás o uvedenie čo najpresnejších a pravdivých informácií, čím urýchlite proces vybavenia a schválenia. Ak ste zamestnanec v Slovenskej republike, stačí vám len občiansky preukaz.

Počas zadávania žiadosti vám bude k dispozícii jeden z našich skúsených kolegov, ktorý vás bude sprevádzať celým procesom. Na základe predbežného posúdenia žiadosti vám poskytne informáciu o vašich možnostiach, pomôže vám vybrať ten najvhodnejší variant a ochotne zodpovie všetky vaše otázky. Vyplnenie žiadosti zvyčajne zaberie len niekoľko minút.

Pre komplexné posúdenie vašej žiadosti predložíte ešte znalecký posudok k nehnuteľnosti, ktorá poslúži ako zabezpečenie úveru. V závislosti od účelu, na aký chcete úver využiť, predložíte doklad o účelovosti. Môže ísť napríklad o návrh kúpnej zmluvy, ak plánujete z úveru kúpiť nehnuteľnosť. Všetky potrebné detaily vám vysvetlí kolega na predajnom mieste.

 

Posúdenie

 

Teraz sme na rade my! Posúdime vašu žiadosť o úver na bývanie. V rámci posudzovania žiadosti budú najskôr preverené vaše finančné možnosti, a to jednoducho pomocou online preverenia priamo v Sociálnej poisťovni alebo na základe predložených dokladov k príjmu (ak preverenie v Sociálnej poisťovni nie je možné).

Následne sa detailnejšie pozrieme na zabezpečenie úveru. Dôležitý môže byť napríklad typ zabezpečenia, jeho vek alebo lokalita, kde sa nachádza. Na záver sa pozrieme na prípad komplexne aj s ohľadom účel, na aký chcete úver využiť. Výsledkom individuálneho posudzovania každej žiadosti môže byť jej schválenie alebo zamietnutie. Finálne stanovisko banky k vašej žiadosti vám oznámi kolega, s ktorým ste zadávali žiadosť, najneskôr do niekoľkých dní.

 

Schválenie

 

Gratulujeme! Teraz už môžete investovať a splniť si sen.

Pred podpísaním zmluvy o úvere si s vami kolega na predajnom mieste prejde všetky podmienky úveru a vysvetlí vám nasledujúce kroky, ktoré vás dovedú k jeho načerpaniu.

Vlastník zabezpečenia, ktorým môžete aj nemusíte byť vy, s nami podpíše zmluvu o vzniku záložného práva. Nasleduje návšteva katastra, kde podáte návrh na vznik záložného práva. Potrebné dokumenty, ako aj rady, ako na to, vám poskytneme vopred.

Len čo splníte podmienky čerpania dohodnuté v zmluve o úvere, načerpaniu vášho úveru už nebude nič brániť. Peniaze budú načerpané v závislosti od účelu, na ktorý majú byť využité, na priamo na účet predávajúceho (v prípade kúpy nehnuteľnosti), do inej banky (v prípade refinancovania) alebo na váš účet (v prípade bezúčelového úveru alebo rekonštrukcie nehnuteľnosti).

Veríme, že žiadosť o hypotéku už pre vás nie je žiadnym strašiakom, práve naopak – všetko je zrozumiteľné a jasné. Ak máte predsa len nejaké otázky, sme tu pre vás na našej infolinke *6500 alebo na ktoromkoľvek predajnom mieste. Tešíme sa na vás.