Tento rok nás mnohých čaká dovolenka na domácej pôde. Našťastie nám toho naše malebné Slovensko ponúka mnoho – hrady, zámky, turistiku či prírodné jazerá. Viete, kam toto leto vyrazíte? Ak nie, prečítajte si tipy na obľúbené slovenské destinácie od našich kolegov.

 

Hlavné mesto Bratislava

 

Na našom hlavnom meste je najlepšie to, že hoci skrýva množstvo krásnych zákutí, väčšinu z nich si viete obzrieť v rámci jedného dňa, či jedného víkendu. Na návštevu si vyberte slnečný deň, aby ste si mohli vychutnať dlhé prechádzky po Dvořákovom nábreží, či bratislavských mostoch. K dovolenke patrí aj chuť dobrej kávy a bratislavského rožka. Tie si môžete vychutnať v zľave napríklad v 365.cafe alebo v Moods Bakery and Coffee, vďaka programu Peniaze s5. Užite si architektúru Starého Mesta, milovníkov zelene určite poteší návšteva pláže na Tyršovom nábreží, Medická záhrada či Botanická záhrada. Nezabudnite ani na historické pamiatky, akými sú Bratislavský hrad či Prezidentský palác. V lete Bratislava ožíva a vďaka kultúrnemu programu, výstavám a koncertom sa určite nebudete nudiť.

 

Štrbské pleso

 

Aj Tatry patria medzi obľúbené letné destinácie našich kolegov. Pri ich návšteve nezabudnite absolvovať prechádzky okolo Štrbského plesa. Okrem pohybu na čerstvom vzduchu a výhľadmi na naše najkrajšie hory si môžete vyskúšať niekoľko zaujímavých športov pre dospelých, ale aj rodiny s deťmi. Ak ste prišli skôr za relaxom, vyskúšajte člnkovanie na Štrbskom plese a pozrite si ho z úplne iného pohľadu. Nevynechajte ani tradičnú kuchyňu v okolitých reštauráciách. Ak plánujete v Tatrách aj prenocovať, skontrolujte si aplikáciu Peniaze s5 a ušetriť tak na ubytovaní vďaka rezervácii cez Booking či zľavám v iných zariadeniach.

 

Devínska Kobyla

 

Obľúbená turistika všetkých Bratislavčanov vedie na Devínsku Kobylu. Výlet na ňu sa začína v Dúbravke. Po pár minútach príjemnej a bezpečnej chôdze po vyznačenej trase sa stúpaním dostanete až na vrchol Devínskej Kobyly, kde na vás čaká majestátny výhľad na Devín. Ak vás ešte sily neopustili, pokračujte až do Devína, kde sa môžete osviežiť v miestnych kaviarňach. My nikdy neobídeme Ahoj Cafe Devín. Ak by ste potrebovali hotovosť, nájdete tu aj poštomat, ktorý vás v prípade núdze zachráni.

 

Banská Štiavnica

 

Malé rozprávkové mestečko na strednom Slovensku sa oplatí vidieť. Romantické kaviarničky, starobylé zámky, múzeá či čajovne sú ideálnym útočiskom v letných horúčavách. V okolí Banskej Štiavnice sa však môžete schladiť aj inak. Nespočetné množstvo vodných nádrží – tajchov – je skvelým miestom na kúpanie pre rodiny s deťmi. Ak ste športovo založení, vydajte sa na turistiku na štiavnickú kalváriu či vrch s rozprávkovým výhľadom Paradajs, alebo si požičajte bicykle a užite si adrenalínovú cyklotrasu.

Užitočná rada na záver – ani počas potulkách po našej krajine nezabudnite na poistenie pre vás či vaše deti a vyhnite sa tak zbytočným nákladom. Prajeme vám krásne a bezpečné zážitky.