Viete, čo robiť, ak počas dovolenky na Slovensku stratíte kartu, či ako sa čo najrýchlejšie dostanete k hotovosti, ak nablízku nie je bankomat? Leto je v plnom prúde, a preto si na cestu nezabudnite pribaliť aj praktické rady, ktoré nájdete v tomto blogu.

 

Ušetrite na dovolenke úplne bez námahy

Pred odchodom na vytúženú dovolenku treba vždy zabezpečiť množstvo vecí: kúpiť ubytovanie, natankovať plnú nádrž, celú posádku vybaviť desiatou na cestu. Netreba zabudnúť ani na krémy na opaľovanie, repelenty, lieky či letné kúsky pre celú rodinu alebo kvalitnú obuv do hôr. Po spísaní dovolenkového zoznamu sa vám z výslednej sumy môže zakrútiť hlava. Aby nákupy pred dovolenkou boli menej bolestivé, využite odmeňovací program Peniaze s5. Vďaka nemu viete ušetriť pri nákupe u vybraných obchodníkov aj desiatky eur.

Jednoduchý prístup k hotovosti

Sú prípady, keď sa bez hotovosti na Slovensku nezaobídete. Menšie potraviny, bufet na kúpalisku, poplatok za parkovanie či vstupy do zámkov a vyhliadkových veží. Práve na týchto a mnohých iných miestach sa môžete stretnúť len s platbou v hotovosti. Ak potrebujete hotovosť, no v okolí nie je náš bankomat, využite sieť poštomatovRaz mesačne si kartou na pošte môžete vybrať hotovosť zdarma. Či sa nejaký nachádza aj v okolí vašej dovolenkovej destinácie, sa môžete vopred presvedčiť na našom webe.

Banka vo vrecku

Áno, reč je o našej Mobilnej aplikácii. Vďaka mobilu totiž máte stále pri sebe nielen dôležité kontakty, prístup na sociálne siete či pekné momentky z výletov, ale aj prehľad o svojom účte a peniazoch. Naša Mobilná aplikácia vám zjednoduší posielane peňazí na účet, navyše v nej nájdete aj kontakt na Infolinku, mapu našich bankomatovpoštomatov a obchodných miest s otváracími hodinami, čo sa vám na cestách môže hodiť.

Stratená či ukradnutá karta

Strata karty vie poriadne vystrašiť každého z nás. Treba si však zachovať chladnú hlavu a čo najrýchlejšie kontaktovať svoju banku, kde požiadate o zablokovanie karty. U nás máte k dispozícii nonstop linku, ktorú nájdete na www.postovabanka.sk/kontakty, alebo sa s nami spojte cez Mobilnú aplikáciu.

Niet nad pohodlné a bezpečné platenie

Najmodernejšie technológie platenia vám umožňujú nakupovať a vyberať hotovosť z bankomatov ešte jednoduchšie a pohodlnejšie. Vďaka službám Apple Pay alebo Google Pay môžete platiť napríklad svojím mobilom či hodinkami. Stačí si pridať platobnú kartu do mobilu a ak si náhodou zabudnete peňaženku doma alebo na ubytovaní, nemusíte sa obmedzovať. Vďaka smart platbám je platenie kdekoľvek ešte rýchlejšie, pohodlnejšie a bezpečnejšie. Zapáčili sa vám smart platby? Prečítajte si, ako na to.