Poštová banka prichádza s úverom zadarmo

Bratislava, 13. februára 2017 – Spotrebné úvery sú dostupnejšie ako kedykoľvek predtým. Úrokové sadzby sa pohybujú na historicky najnižších úrovniach a s nimi súvisia aj nižšie mesačné splátky. A práve v tomto období prichádza Poštová banka s ponukou Štartovacej pôžičky, ktorá je ako jediná na trhu, s nulovým úrokom a bez akýchkoľvek poplatkov.

Celkový objem úverov pre obyvateľstvo na Slovensku presiahol ku koncu vlaňajška 28–miliardovú hranicu, z toho bolo najviac na bývanie - 21,92 mld. eur. Objem spotrebných úverov dosiahol na konci roka 4,56 mld. eur. V porovnaní s decembrom 2015 sa objem spotrebných úverov v závere uplynulého roka zvýšil o 17 %. „Najobľúbenejšie medzi Slovákmi sú spotrebné úvery so splatnosťou dlhšou ako 5 rokov, ktoré predstavovali väčšinu objemu až takmer 4 mld. eur. Z celkových spotrebných úverov teda tvorili až 87 %,“ hovorí Jana Glasová, analytička Poštovej banky.

Trhový priemer úrokových sadzieb na spotrebných úveroch bol koncom roka 2016 9 % p. a. Sadzby v Poštovej banke však vo februári padnú až na nulu. Vďaka Štartovacej pôžičke. „Nový úver budeme ponúkať do konca marca všetkým záujemcom. Výnimočný je najmä v tom, že klient počas 20 mesiacov splácania nepreplatí ani euro navyše. Ponuka úveru obsahuje totiž samé nuly – úrok 0 %, poplatky 0 eur, a teda RPMN taktiež 0 %. Chceme tým dať ľuďom príležitosť, aby si vyskúšali služby novej Poštovej banky, ktorá nedávno prešla veľkými zmenami,“ vysvetľuje vedúca oddelenia aktívnych produktov Melinda Burdanová.

Záujem o úvery v Poštovej banke zaznamenal vzostup najmä v posledných mesiacoch, kedy v januári bol takmer 26-percentný medziročný nárast úverových žiadostí. Priemerná čerpaná výška úveru bola približne 9 249 eur. „Vyšší záujem o čerpanie úverov mohli pôsobiť najmä nízke úrokové sadzby, ktoré sú historicky jedny z najnižších,“ hovorí Melinda Burdanová.

Štartovaciu pôžičku môže ktokoľvek využiť v období od 13. februára do 31. marca 2017. Jej princíp splácania je veľmi jednoduchý. Klient si môže vybrať tri výšky súm a to 600, 800 a 1 000 eur so splatnosťou 20 mesiacov. Mesačne bude splácať 30, 40 alebo 50 eur, podľa výšky istiny úveru, nezaplatí teda nič navyše. Splatí reálne len to, čo si požičajú.

Upozornenie: Pri pôžičke vo výške 1000 €, s úrokovou sadzbou 0 % p. a., s počtom mesačných splátok 20 vo výške 50 €, s dobou splatnosti 20 mesiacov, bez poplatku za poskytnutie úveru je RPMN vo výške 0 % a celková suma, ktorú musí spotrebiteľ zaplatiť, je 1000 €. Klient je vylúčený z vernostného programu VELKÉ PLUS – odmena za aktívny účet a pôžičku. Na schválenie a poskytnutie pôžičky nie je právny nárok. Výška splátky je uvedená bez poistenia schopnosti splácať úver.